Gratis verzending vanaf €100

Kitesurfen Brouwersdam. Dit biedt deze kitespot in Zeeland kitesurfers
Brouwersdam ligt aan de zeekant, dus aan de Noordzee. Zoals de naam al verklapt ligt de kitespot aan een dam. Tussen Goeree en Schouwen in. Aan de binnenkant van de Brouwersdam ligt het Grevelingenmeer waar niet gekitesurft mag worden. Dit is binnenwater. Bij geschikte wind is dit een favoriete windsurfspot van veel windsurfers.
Voor welke kitesurfers is Brouwersdam geschikt?

De Brouwersdam is voor veel kitesurfers een geschikte kitespot. Of je nu met je buddy gaat oefenen, al verder bent met kitesurfen en freestyle trucs wilt doen of wilt kitefoilen. Het kan er allemaal. Je zorg natuurlijk zelf dat je, afhankelijk van je vaardigheidsniveau de juiste condities kiest. Beginners gaan het water op met side-onshore wind (schuin aanlandig) en onshore wind (vanaf het water direct naar de kust). Bij onshore wind lopen de beginners tot diep genoeg het water in. Bij onshore wind en hoog water, en zeker met springtij, houden beginners ruim afstand tot de duinen en de diverse strandpaviljoens. Bij sideshore (wind parallel aan de kustlijn) wind gaan de beginnende kitesurfers het water niet op of ze blijven dicht bij de kant. Dit in verband met afdrijfgevaar. De Brouwersdam ligt in een inham, grote golven en harde stroming hoef je er dus niet te verwachten maar wel een leuke branding.

Drukke kitespot.
maar altijd plek voor elke kitesurfer