Gratis verzending vanaf €100

Kitesurfen is voor iedereen
Loop tegenwoordig op een winderige dag langs de Noordzee of langs het Markermeer en het aantal kites is ontelbaar. Het zijn voor kitesurfers ware speeltuinen. En het zijn gerust niet alleen meer de professionals die bij de juiste omstandigheden hun kitespullen tevoorschijn halen. Kitesurfen is voor iedereen!
Kitesurfen voor beginners

Kitesurfen is makkelijk te leren. Relatief gezien dan. Het werken met een kite is nogal technisch, maar iemand die goed les krijgt zal snel vooruitgang boeken. We maken het nog mooier, want kitesurfen is 2 sporten in 1. Kiten (vliegeren voor de leek) en surfen. En de combinatie van de twee heb je sneller onder de knie dan windsurfen alleen.
Na je eerste kitesurflessen wil je niet meer terug. En na 10-15 uur kitesurfles ben jij klaar om te gaan! Op zoek naar de perfecte kite voor jou komen er nogal wat vragen op. Welke kite is geschikt voor mij? Welke maat kite heb ik nodig? Hoe onderhoud ik een kite? Kan ik met een tweedehands kite ook het water op? Neem contact op en we geven antwoord op al je vragen. Ook vertellen we je er van alles over in onze blogs!

Depower en relaunch

Het zijn termen uit de kitesurfwereld, maar kunnen ook van toepassing zijn op jou. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk het water op. Kom toch eerst even op adem en doe een stapje terug (depower). Begin dan de herstart (relaunch) bij ons. Laat je goed adviseren en alles op het water komt goed.
Bij Custom Kites hebben we verstand van alle soorten kites voor beginners en voor gevorderden. Allround en freeride kites zijn de beste keuze voor de beginnende kitesurfer. En veel surfscholen gebruiken wave kites voor hun leerlingen. Perfect om de beginselen van het kitesurfen te oefenen. Foutjes worden eenvoudig gecorrigeerd. Na jouw lessen heb jij een kite nodig die een grote depower heeft. Zo kan je een enkele kite gebruiken over een veel groter windbereik. Als je de bar dichter bij je brengt, neemt de kracht van de kite toe. Een kite omhoog krijgen vanuit het water kan ook lastig zijn. Als beginner kan het namelijk best nog wel gebeuren dat jouw kite op het water knalt. Een kite met goede relaunch helpt je hierbij.

Custom Kites 

Je leest, er komt nogal wat bij kijken. En wat hierboven staat is nog lang niet alles. Het begint bij goed (passend) materiaal. Wij hebben altijd de nieuwste modellen en de beste merken op voorraad. Neem contact met ons op als jij toe bent aan jouw eerste kite. We geven jou het beste advies aan de hand van jouw niveau, je lengte en je gewicht. Wat we al zeiden: Kitesurfen is voor iedereen!