Gratis verzending vanaf €100

Kitesurfen en het materiaal dat bij jou past
Kitesurfmateriaal kopen is voor de meeste mensen een grote stap. Het is lastig te beslissen welk merk en model goed bij jou past. We adviseren je graag bij het kopen van het geschikte kitesurfmateriaal. Ons maakt het niet uit of je net begonnen bent en je eerste set wilt aanschaffen of dat je een ervaren kitesurfer bent op zoek naar nieuwe uitdagingen.

De kite, het board en het harnas vinden dat bij je past, dat vinden wij belangrijk. Er zijn veel verschillende merken, maar er is niet één merk dat bij iedereen past. Gevoel is hierbij echt belangrijk. Ervaren kitesurfers kunnen je nuttige informatie geven. Het gaat erom dat jij je veilig en fijn voelt, je gaat immers vele uren met dit materiaal doorbrengen op het water.
Trapeze of harnas

Als je je eigen uitrusting koopt, begin dan met het kopen van een trapeze, ook wel harnas genoemd, die echt bij je past. Heb je niet de mogelijkheid om er meerdere te testen, ga dan voor degene die voor jou het meest comfortabel aanvoelt. Het altijd mogelijk om later een andere te kopen als je het gevoel hebt dat je problemen of pijn hebt tijdens het kitesurfen.

Boards

Natuurlijk, het board. Waar moet je anders op staan. En ook hier is de keuze reuze. Groot, klein, flexibel, stijf. Maar we leggen het graag een beetje uit. De grootte van je board hangt af van je gewicht en grootte. Voor beginners raden we aan een groter board te nemen, omdat je dan gemakkelijker upwind kunt varen bij lichtere wind. Een iets groter board helpt ook om hoger te springen als je dat wilt. Een grote board kan meer druk opbouwen voor je sprongen. Je boekt sneller progressie! Ook tijdens dagen met minder wind kan je zo een goed gevoel krijgen voor sprongen en trucs.

Het type board is ook belangrijk. Boards hebben verschillende maten, flexibiliteit en stijfheid.  Veel kitemerken delen hun boards in categorieën in. De beginnende kitesurfer raden we een board uit de categorie Freeride of Allrounder aan. Deze vergeven kleine (of grote) foutjes. Dat noemen we vergevingsgezind. En dat onder bijna alle omstandigheden. Onze tip. Probeer een kiteboard uit als je de kans krijgt. Leer een board kennen en kijk hoe een board reageert in verschillende omstandigheden.

Kites

Wind, golven, temperatuur; noem het maar op of je moet er rekening mee houden. Waar ga jij kitesurfen? Wat zijn de condities? Het is bepalend voor jouw keuze.De kite die je kiest moet een zo groot mogelijk windbereik hebben. Hiermee kan je in de meeste omstandigheden uit de voeten (en uit het water). Kies je voor één kite, dan raden we aan te kiezen voor een gemiddelde windkracht (laten we zeggen windkracht 4 of 5). Met een beperkte stroming en niet te hoge golven heb je fantastische omstandigheden om in te surfen. Ons advies is een kite tussen de 9 en 12 (vierkante) meter aan te schaffen. We vertellen je er graag meer over. Neem contact met ons op!

De vorm van de kite

C-kites zijn goed voor freestyle en bepaalde disciplines, maar werken alleen goed in een kleinere windbereik. Delta kites zijn goede allround kites die een groot windbereik bestrijken. Met een klein aantal vliegers kan je dus in bijna alle omstandigheden kitesurfen. Een foutje wordt niet direct afgestraft. Deze kites kunnen worden gebruikt tot een zeer gevorderd niveau.

Kite Bar

Kies je voor kites van één merk? Dan moet je ook de bijbehorende kitebar aanschaffen (vinden wij). Zo heb je er maar eentje nodig. Daarbij vliegen kites het beste met een bar van hetzelfde merk. Ook hierbij zeggen we: probeer zoveel mogelijk te testen om te kijken wat het beste bij je past.

Genoeg om rekening mee te houden dus. Hierbij nog even al het bovenstaande in het kort:

- Kijk goed naar de omstandigheden waarin je de kite het meest gaat gebruiken.
- Met een groter board kan je in veel meer omstandigheden kitesurfen.
- Van een delta kite heb je heel lang plezier, zelf als je jezelf gevorderd kan (en mag) noemen.
- De beste kitesurf ervaring krijg je als je producten koopt van hetzelfde merk.
- Maak van Custom Kites jouw vaste kiteshop. Dan kies je voor kennis, service en altijd de goede prijs voor de beste producten.

Advies

Custom Kites heeft een ruime keuze in merken en in uitvoering. Onze ervaring zorgt ervoor dat we jou de juiste producten kunnen adviseren. We kijken naar je ervaring, maar ook naar je portemonnee, want kitesurfen is geen goedkope hobby. Neem nu contact op. we helpen je graag.